Lapszámok

2024. augusztus XXXII. évfolyam IV. szám

HOPE 2 konferencia a fenntarthatósági kihívásokról

Fenntarthatósági kihívások – ezzel a címmel rendezte meg idén júliusban második alkalommal a Pannon Egyetem Veszprémben a HOPE 2 konferenciát azzal a céllal, hogy láthatóvá tegye a fenntarthatósági törekvéseket a döntéshozók, a szakmai partnerek és a szélesebb közönség számára. Ezáltal elősegítsék a párbeszédet és az együttműködést a zöld átmenet érdekében, és támogassák a fenntarthatóság elérését mind hazai, mind nemzetközi szinten – hozzájárulva ezzel egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez. A HOPE rendezvénysorozat a fenntarthatóság különböző kihívásaira kíván reflektálni nemzetközi és hazai szinten elismert szakértők bevonásával. Minden célcsoportot megfelelő üzenettel kívánnak megszólítani és olyan programokat kínálni, amelyek nemcsak gondolatébresztők, hanem aktivitásra sarkallnak. A nap díszvendégei az Európai Unió delegációját alkotó, fenntarthatósági és környezetvédelmi témákban érintett diplomaták voltak, akik a tagállamok és az EU szabályozási harmonizációjának koordinálásáért felelősek.

A tavalyi programsorozat alatt dr. Jane Goodall, a világhírű főemlőskutató és az ENSZ békenagykövete, a csimpánzok életének egyik legismertebb kutatója látogatott el a Pannon Egyetemre. A HOPE programsorozat keretében idén az aktivista látogatásának tiszteletére számos hagyományteremtő programmal készültek a szervezők.

A Pannon Egyetem a fenntarthatósági párbeszéd és cselekvés előmozdításában vezető intézménnyé kíván válni a jövőben. Céljuk, hogy a magyar egyetemek fenntarthatósági platformjának aktív tagjaként elősegítsék a közös munkát és a zöld átmenet megvalósítását, ezzel hozzájárulva a globális fenntarthatósági célok eléréséhez.

(forrás: uni-pannon.hu, fotó: Beton újság)