Lapszámok

2024. augusztus XXXII. évfolyam IV. szám

Rekord résztvevői létszám a Holcim Bükkösdi Kőbányájának nyílt napjain

A Holcim Magyarország Kft. az indulása óta évente egy alkalommal nyitja meg a Bükkösdi Kőbánya kapuit nyílt napjai keretében. Az idei évben minden eddiginél többen látogattak el a Királyegyházi Cementgyár bányájába: ezúttal több mint 400 fő vett részt az eseményen. A vállalat a magánszemélyeket és a családokat várta bükkösdi bányájában, ahova idén nemcsak Baranya és Somogy vármegyéből, de messzebbről, így például Szentendréről is érkeztek érdeklődők. Három napig pedig a környező települések 9 iskolájából fogadták a gyerekeket a Holcim munkatársai.

Az esemény alkalmával a látogatók betekintést nyerhettek a Bükkösdi Kőbánya mindennapjaiba, megismerhették a mészkő kitermelésének történetét és folyamatát, valamint testközelből a kitermeléshez alkalmazott munkagépeket is.

A Holcim Magyarország Kft. Bükkösdi Bányája kiváló minőségű mészkő alapanyagot biztosít a cementgyártáshoz. A Királyegyházi Cementgyár Európa egyik legmodernebb cementgyára, mely elkötelezett a fenntartható építési megoldások iránt. A vállalat stratégiai célkitűzése, hogy 2040-re megvalósítsa a teljesen karbonsemleges működést és olyan környezetkímélő építési alapanyagokat állítson elő, amelyek a hazai zöld építkezések alapjául szolgálhatnak.

A Bükkösdi Kőbánya idei nyílt napjai kiváló lehetőséget nyújtottak az érdeklődők számára, hogy megismerhessék, miből és hogyan készül a cement és hogyan lehet a fenntarthatóságot szem előtt tartva a körforgásos gazdaság részeként üzemeltetni Magyarország egyik legnagyobb cementüzemét. A Holcim Magyarország Kft. nemcsak a fenntartható építészeti megoldások úttörője, de a közösségépítés mellett is elkötelezett” – nyilatkozta Garai Gergely, a Holcim Magyarország Kft. gyárigazgatója.

(forrás, fotó: Holcim Magyarország Kft.)