Lapszámok

2024. április XXXII. évfolyam II. szám

Új tagokkal bővült a Magyar Betonelemgyártó Szövetség

A betonelemgyártás elmúlt években tapasztalható felfutásával egyidejűleg több új betonelemgyártó üzem is létesült az országban. Többek között ennek apropóján is a Magyar Betonelemgyártó Szövetség elnöke, Galló Ferenc 2023 januári székfoglalójában egyik legfontosabb küldetésének a MABESZ rendes tagi taglétszámának bővítését jelölte meg.

A MABESZ legfőbb célja, hogy érdekképviseleti, műszaki, oktatási és a szakmát népszerűsítő tevékenységeit a szakma által minél szélesebb körben képviselt, elismert és támogatott formában végezze. Ennek legfontosabb alapja, hogy a szövetségben minél több a betonelemgyártásban tevékenykedő vállalkozás tömörüljön.

Ezzel összefüggésben nagy örömmel számolunk be arról, hogy 2024. január 1-jével két új rendes taggal – a HARD-CONCRETE Kft.-vel és a PREbeton Zrt.-vel – bővült szövetségünk, akik a szakma prominens képviselői. Sőt, azóta már az ÉPSZERK-PANNONIA INVEST Építőipari Kft. is jelezte csatlakozási szándékát, ők várhatóan a 2024. májusban esedékes közgyűlésünk alkalmával csatlakoznak a MABESZ-hez.

Fontos megemlíteni, hogy a fentieken kívül vannak további olyan tagjelöltek, akik folyamatosan nyomon követik szakmai tevékenységünket és már jelezték is, hogy a közeljövőben ők is szeretnének csatlakozni szövetségünkhöz. Ez a folyamat egyben egy komoly visszaigazolás is számunka, hogy az általunk képviselt szemlélet, értékrend és szakmai tevékenység a szakma elismerését is kivívta.

(forrás: MABESZ, kép: Beton újság)